072 - 7202206 info@wastenet.nl

Archiefvernietiging

Vertrouwelijke documenten moeten na het aflopen van de wettelijke bewaartermijn professioneel worden vernietigd. Bij Wastenet inzameling hebben we verschillende archiefcontainers beschikbaar en plaatsen we deze gratis binnen één week bij u voor de deur. U kunt kiezen voor een éénmalige veilige en betrouwbare afvoer of  u kunt een rolcontainer huren en zelf de ledigingsfrequentie bepalen.

Veilig en eenvoudig archief af laten voeren

Eenvoudig en betrouwbaar archief af laten voeren doet u met de rolcontainers van Wastenet inzameling. De containers zijn beschikbaar in meerdere formaten en zijn voorzien van een stevig slot. U kunt kiezen voor verschillende inzamelingfrequenties. De lediging wordt uitgevoerd via de CA+ norm. Dit betekent dat de container wordt geleegd door gescreende medewerkers om de veiligheid te waarborgen.

CA+ vernietigingsproces

De containers worden geleegd door een erkende inzamelaar met een beveiligde vrachtauto met een keurmerk. Het vertrouwelijke papier wordt niet door mensen handen aangeraakt en eenmaal aangekomen op de vernietigingslocatie binnen 24 uur vernietigd tot onleesbare snippers.

Archiefrecycling

Na het onleesbaar versnipperen van het archiefpapier worden de snippers geperst in grote balen. De balen worden vervolgens geweekt tot pulp, door het papier te vermengen met water. Nadat de vuilresten eruit zijn gezeefd wordt het papier geperst en in sommige gevallen gebleekt. Na het drogen ontstaan er nieuwe papierrollen waarvan nieuwe producten worden gemaakt zoals kantoorpapier, bekers en wc papier.

Archiefcontainers huren

Veilige inzameling van uw vertrouwelijke gegevens in de rolcontainers voor archiefvernietiging. De containers zijn beschikbaar in verschillende maten en worden afgeloten met een slot.

Archiefcontainers huren

Direct alle vertrouwelijk papieren veilig inzamelen. Dat kan met de rolcontainers voor archiefinzameling. Deze rolcontainers zijn 240 liter archiefcontainer archiefvernietiging rolcontainervoorzien van een slot op de klep, waardoor de papieren veilig en AVG proof worden opgeslagen. De containers zijn beschikbaar in de maten 240 en 500 liter. In deze rolcontainers mag kantoorpapier, binders, enveloppen, kranten, tijdschriften en karton, met aangehechte nietjes en paperclips worden ingezameld. U kunt zelf bepalen hoe vaak uw container wordt geleegd. Eén keer per week, één keer in de twee of vier weken, dat is aan u! De containers worden CA+ ingezameld. CA+ is het keurmerk in Nederland voor Archief-, Data- en Productvernietiging. 

Aanvragen

In-huis archiefvernietiging IDEAL

Zo’n 70% van alle vertrouwelijke gegevens staan op papier. Net als voor online gegevens gelden voor deze papieren de AVG wetgeving. Dit betekent dat vertrouwelijke gegevens vernietigd moeten worden wanneer de wettelijke bewaartermijn verlopen is. Dit is belangrijk, want wanneer deze papieren gewoon in de prullenbak belanden kan vertrouwelijke informatie op straat komen liggen. Met de all-in archiefvernietiging service van Wastenet kunt u vertrouwelijke documenten ter plekke versnipperen. Zo garandeert u dat de gegevens van uw klanten en medewerkers bij u in goede handen zijn. Het versnipperde kantoorpapier wordt vervolgens door ons afgevoerd en gerecycled tot nieuw papier.

Ideal papierversnipperaar

Meer informatie

 

w

Contact met Wastenet inzameling

Wij helpen u graag
Heeft u een vraag of behoefte aan advies? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Of bel 072-7202206 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur